Friday, 29 March 2013

1001 kegunaan BASIC - H SHAKLEE






Selamat malam semua...Panaskan mlm ni?Sekarang ni musim kemarau mcm2 pyakit boleh dtg..kulit keringlh, kulit gatalla..so kita haruslah ada perlindungan untuk seisi keluarga kita., kan?? Haa..so hrini eyda nk crita pasal BASIC - H Shaklee. ?Ramai yg tanya eyda..apa itu basic h? Elokke? Apa kelebihannya berbanding dgn produk2 lain? Haa meh sejukkan diri lapangkan dada bc kelebihan2 BASIC - H ini..belum try mmg tak tahu..dh try confirm jatuh cinta!

Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
------------------------------------------
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
-----------------------------------------------------------
Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesanPencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumahDapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyakDua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang samaTidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan

★★★Ni antara kelebihan @ 1001 kegunaan BASIC - H shaklee :
• Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia.
• Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet.
• Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet.
• Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak).
•Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari & etc.
• Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak & etc.
• Mencuci & membersih lantai serta alat permainan.
• Menanggalkan gula-gula getah pada baju & etc.
• Mengasah pisau.
• Membersih dakwat pen pada tangan, baju & etc.
• Menghapuskan kutu di atas kepala.
• Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas.
• Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat & etc.
• Demam panas (sebelum berjumpa doctor).
• Sakit gigi.
• Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit).
• Ulser dan mulut berbau.
• Penyubur tanaman dan penggembur tanah.
• Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan & etc.







Perbezaan Shaklee
------------------
Selamat
Tidak bertoksik
Tanpa gas beracun
Tanpa bahan kimia berbahaya
Tanpa bahan pewangi
Lembut pada tanganpH seimbang
Tanpa klorin

Berkesan
----------
Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyakKepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air.Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama.

Mesra Alam
-----------
Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa.
Biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh kitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembentungan


》》Ni bru sbahagian dr klebihannya tau! Nk th lbh kna tryla!! Hehe..Sebotol BASIC - H ni tahan sehingga 6bulan tau kerana kepekatan kandungan.Klau uolls bmint blh hbgi eyda ok! 0136950675 (sms / whatsapp / viber )
Untuk order & Info :
Eyda Sukiman (ID 892528 )
0136950675 ( sms / whatsapp / viber )
Email : mummyhealthyvitastore@gmail.com

ALFALFA "RAJA TUMBUHAN"

Assalamualaikum semua ♥♥

Malam ni eyda nk kongsi tentang kelebihan & khasiat ALFALFA ;-) ..Jom sama2 kita menimba ilmu ♥♥

ALFALFA..ape itu ALFALFA??haaa jom kita tgk ape kelebihan & khasiat ALFALFA Shaklee ni.. :D

• Alfalfa : supplement yang wajib untuk wanita dan lelaki kerana alfalfa merupakan 1001 khasiat.Ia juga dikenali sebagai RAJA TUMBUHAN kerana terkenal dgn khasiat dan mineralnya yg tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran.

Ia kaya dgn protin,asid amino,klorofil,serat,15 zat galian,10 vitamin,8 enzim dan fitokimia.

*10 biji alfalfa = segelas susu

•Kelebihan Alfalfa :

1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 

2)Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).

3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas. 

4) Membantu membuang angin dalam badan. 

5)Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan. 

6)Melegakan sakit sendi dan belakang 

7)Menghilangkan kelesuan dan tekanan. 

8)Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint 

9)Memberi kelegaan semasa haid 

10)Merawat arthitis 

11)Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema 

12)Mencuci usus bagi membuang toksik 

13)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang 

14)Meneutralkan asid dalam badan 

15)Merawat masalah keputihan pada wanita 

16)Membesar dan menegangkan payudara 

17)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri 

18)Memulihkan urat selepas bersalin 

19)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 

20)Meningkatkan stamina seorang suami 

21)Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!! 

22)Dan banyak lagi!!!!

UNTUK INFO LEBIH LANJUT UOLLSS BLH CNTCT YOUR DISTRIBUTOR @ BOLEH HBGI EYDA 0136950675(SMS/WHATSAPP/VIBER) @ EMAIL mummyhealthyvitastore@gmail.com

SHAKLEE ID : 892528

Nk tgk testimoni @ produk2 shaklee lain boleh view blog www.mummyhealthyvitastore.blogspot.com

Testimoni Pengguna

MEALSHAKE untuk si manja anda :-)

SHAKLEE MEALSHAKE
__________________

Anak selalu demam,mengalami masalah sembelit dan tidak ada selera makan??Mungkin anda patut mencuba MEALSHAKE SHAKLEE utk si manja anda

•Mealshake Shaklee mengandungi 24 vitamin dan mineral yang penting untuk pertumbuhan anak-anak, such as calcium, iron, vitamin a, vitamin d dan sebagai nya. sangat sesuai diberikan pada anak-anak untuk otak dan badan anak menjadi cergas.

FAKTA TENTANG MEALSHAKE
-------------------------

• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.

•Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.

•Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.

•Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

** Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja.

 **Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

>>Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

•Kanak-kanak.
•Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan.
•Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang.
•Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil.
•Warga tua.Kesimpulannya, meal shakes sangat sesuai diambil oleh kanak-kanak mahupun orang dewasa. Dan merupakan penyelesaian terbaik untuk anak-anak kita yang selalu demam dan tidak berselera makan..

Untuk pertanyaan lebih lanjut boleh cntct eyda 0136950675(sms/whatsapp/viber) @ email mummyhealthyvitastore@gmail.com

Thursday, 28 March 2013

SUSTAINED RELEASE VITA C 500MG SHAKLEE

Assalamualaikum semua..mommies2 semua dah masak ??Eyda br lepas siap masak, kemas rumah semua..Alhamdulillah harini anak2 tak meragam walaupun mereka kurang sihat sikit :)..Okey back to the topic, harini entry eyda tentang HOT ITEM SHAKLEE yang sememangnya panas macam pisang goreng! Hehe iaitu VITA C SUSTAINED RELEASED 500MG ..Stok VITA C alhamdulillah sekarang sudah ada stok ya..So jangan lepaskan peluang untuk dapatkan VITA C paling hot ini.Okay sepertimana yg kita tahu, Vita c ni sememangnya terkenal dgn khasiat utk kulit kitakan.So jom luangkan masa anda utk mngetahui apakah kelebihan & kebaikan VITA C ini .






Mengapa Kita Perlukan Vitamin C 
-------------------------------------------

♥ Tubuh kita memerlukan pengambilan vitamin C setiap hari kerana sifat vitamin C yang mudah larut dalam air menyebabkan badan tidak boleh menyimpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam tempoh waktu tersebut Vitamin C 'bekerja' dengan sel-sel tubuh untuk meningkatkan keimunan dan juga meningkatkan fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.


♥ Vitamin C amat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu tubuh anda yang mana vitamin C membina kolagen iaitu protein penting yang melindungi tulang rawan, tendon, ligamen dan saluran darah. Selain itu pengambilan harian vitamin C yang cukup membantu menyegerakan proses penyembuhan luka-luka, membaiki dan memelihara struktur tulang dan gigi.Berdasarkan banyak kajian yang telah dilakukan, tubuh kita memerlukan 500mg vitamin C setiap hari untuk untuk mencapai tahap kesihatan yang baik.


♥ Kita memerlukan vitamin C setiap hari kerana sel-sel tubuh manusia tidak mempunyai enzim guluno-lacton-oxidase yang diperlukan untuk menukar glukos kepada ikatan kimia 2-keto L-Guluno-lactone untuk hasilkan vitamin C. Tambahan vitamin c sering digunakan dan mudah rosak dalam tubuh. Oleh itu, Kita memerlukan vitamin c sama ada melalui makanan ataupun supplement.









Kebaikan VITA C SUSTAINED RELEASED 500MG

♥Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap.

♥Sesuai untuk ibu mengandung.

♥Sesuai untuk merawat jerawat di wajah & badan.

♥Bagi yg menghadapi masalah resdung amat sesuai diamalkan.

♥Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu,fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi& gigi yang sihat.

♥Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.

♥Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol,tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.

♥Melindungi daripada pembekuan darah, lebam,menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.

♥Penting untuk penyuburan sel darah putih dan jugabertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.

♥Memainkan peranan penting dalam pengeluarankolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.

♥Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.

♥Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.

♥Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –>berguna dalam rawatan anemia.

♥Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.

♥Merawat jangkitan saluran kencing.

♥Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

♥Utk kanak2 memadai dgn mngambil sepruh, krn jumlah vit c yg diperlukan oleh kanak2 hnya 250mg sehari.

♥Vitamin C ini adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan.





Apakah kelebihan VITAMIN C SHAKLEE berbanding dengan produk lain??
-----------------------------------------------------------------------------------

Shaklee Sustained Released Vitamin C 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya.Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yg berupaya melakukan semua perkara.Sustained Released Vita C mengandungi :


●Kandungan Vitamin C yg tinggi.

●Sistem perlepasan yg berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yg menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.

●Formulasi yg membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata,gigi, gusi, tulang dan otot serta salur darah.

●Popular untuk kecantikan kerana ia merangsang kesihatan & kecantikan kulit.

======================================================================

So kepada yg masih ragu-ragu ingin cuba VITAMIN C SHAKLEE ni, bolehla mencubanya sekarang.Tak salah rasanya berbelanja utk kecantikan dan kesihatan diri kan??Anda mungkin memerlukannya :-)

Macamna nk dptkn Sustained Release VITA C Shaklee ni? Anda boleh contact distributor anda @ boleh hubungi Eyda di :

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545


Wednesday, 27 March 2013

Energizing Soy Protein : Kelebihan & faedah

Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang telah mendapat pengiktirafan di seluruh negara kerana telah menjalani ujian klinikal yang paling banyak. Ianya dibuat dari protein tumbuh-tumbuhan yang berkualiti tinggi. Satu-satunya kandungan di dalam ESP hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik). Kacang soya ini diproses dibawah suhu yang rendah.
Info menarik, setiap 1 kg ESP adalah dari 30 kg kacang soya. ESP sangat terkenal sebagai 'energy booster' atau pemangkin tenaga, tenaga yang dihasilkan dapat bertahan berjam-jam lamanya, bak bateri Energizer.Di dalam Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee terdapat 22 jenis asid amino dan ESP juga adalah produk tunggal di pasaran yang mengandungi 9 asid amino penting. 9 asid amino penting ini tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia sendiri dan ianya sangat sesuai diambil oleh semua golongan tua dan muda.Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu.
ESP juga lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan. Ianya juga adalah makanan berindex glisemik rendah yang menghasilkan tenaga berpanjangan dan rasa kenyang lebih lama.
Berikut adalah khasiat dan faedah ESP yang terpenting :

●Awet Muda atau Kekal Muda :
》》Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.

●Hormon Semulajadi :
》》Isoflavon yang kaya di dalam soya memberikan fungsi yang sama dengan hormon wanita.
》》Membantu menurunkan kolestrol, mengelak osteoporosis dan risiko sakit jantung.

●Meningkatkan Fungsi Prostat Lelaki :
》》Elemen genistein dalam soya telah terbukti dapat menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser dari merebak. Ia bertindak menghapuskan segala radikal bebas dalam sel-sel badan yang akan bermutasi DNA, yang akan menukarkan sel-sel badan menjadi sel-sel kanser.
》》Selain dari itu, ia juga bertindak menjaga ovari dan rahim,  prostat dan kitaran haid.

●Kulit Tegang dan Berseri :
》》ESP membantu merangsang pertumbuhan kulit dan otot baru, memudar dan hilangkan kedutan, bertindak sebagai anti-penuaan, memberikan kesan kulit berseri dan otot menjadi lembut, sekaligus proses pemulihan luka menjadi lebih cepat dan parut luka turut hilang.

●Pembekal Tenaga Segera :
》》Memberi tenaga segera kepada tubuh badan dan sistem imum juga akan bertambah baik. Jadi masalah keletihan, insomnia, migrain, stress dan kemurungan dapat diatasi.

●Meningkatkan Memori :
》》Ingatan menjadi lebih kuat, menjadi semakin cergas, keupayaan seksual diperbaiki dan lain-lain lagi.

●Memulihkan Pigmentasi :
》》Rambut putih atau uban lambat keluar, mengurangkan masalah rambut gugur dan keadaan rambut, juga menghalang pigmentasi dan jeragat.

♥♥ Semakin hari semakin ramai yang mengalami kesan positif dengan ESP. Kesan positif seperti susu badan bertambah, alahan semakin berkurang juga dirasai oleh penggemar ESP. Jika teragak-agak mahu mulakan rutin pengambilan makanan tambahan, ESP adalah pilihan terbaik untuk memulakannya.Tak rugi rasanya jika mengeluarkan sedikit pelaburan untuk kesihatan dan kecergasan badan yang berpanjangan. Bukankah 'prevention is better than cure'. Kan?? :-)

♥♥ So mcmmana nk dptkn ESP ni?? Haa uolls blh cntact ur distibutor @ eyda di 0136950675 ( whatsapp / sms / viber ) @ email eydashub@gmail.com .


 
Images by Freepik