Thursday, 13 June 2013

< TESTIMONI > DULU 72KG SEKARANG 49KG !


< TESTIMONI >


" Saya pernah gemuk 72kg... da tu jadi 49kg. Pinggang 34inci jadi 27inci~~Apa yang saya nak simpulkan..

1. Saya manusia biasa.. suka makan, jadi saya ade 1 hari cheating day utk makan makanan yang saya suka dengan banyaknya..
2. tapi!! saya pastikan 6ari yang lain saya makan dengan pengambilan kalori yang betul.
3. Saya tak rajin bersenam, jadi lebih baik saya wat aktiviti fizikal lain spt berjalan kaki dan menaiki tangga instead naik lif. pagi2 pon bangun tdo saya terus wat sit up 30x. xde ari2 pon.. 3 kali je seminggu.
4. saya tak rajin minum air~~ jadi saya akan bawak botol air g keje dan g soping..saiko diri sendri utk minum air 3 botol sehari (botol tu 1liter)
5. saya nak diet tapi saya taknak lapar.. jadi saya memang makan on time dan selalunya saya memang ikut menu yang saya tampal di bilik..
6. saya memang kurgkan kalori pada mknn bergula dan minuman bergula.. no air minuman dlm tin.. sambal manis mmg xmkn..
7. saya suka mcd dan kfc.. yess!! hehe.. sy xmakan kulit.. sy buang.. tp klu tringin sgt, y garing tu sy makan gak segigit comeyyy..
8. kadang2 saya tringin makan keny rogers... siap de 3 sides dish tu. total kalori 600kalori. so kalu ari tu saya da lebey kalori, saya gi la joging. tapi mmg kentang goreng sy xmakan...

Kentang goreng = 600kalori = sepinggan nasi goreng = 2 pinggan nasi biasa = 40/50minit joging tanpa henti.. (kalo rajin berjoging sila~~makan kentang goreng banyak2 pon boleyyy)

sedikit perkongsian dr saya..."

-PUAN LOVELY FAIZAH-





Nak ramping seperti beliau??haaa selain amalkan supplement slimming dari Shaklee..u olls kena disiplin dan rajin tau..nak cantik kenalah usaha,tak gitu??


SLIMMING SET SHAKLEE :

1) LECITHIN
2) ALFALFA

INFO & ORDER :
Shaklee Independent Distributor
ID 892528
Sms/whatsapp 0136950675

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik