Thursday, 6 June 2013

< CADANGAN > Variasi resipi cara bancuh ESP

Assalamualaikum semua..petang ni Eyda nak kongsikan cara campuran minuman dengan ESP..Kalau macam Eyda,sangat suka ESP + NESTLE BLISS (strawberry / blueberry) .Subhanallah sangat sedap tau..Nanti u all boleh cuba okey.Yang pasti,anda tak boleh mix kan ESP dengan air panas tau sebab nanti kandungan protein di dalam ESP akan hilang :)





Memandangkan ESP ni  one of our best seller.. maka dibawah ni disenaraikan cadangan beberapa contoh resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..


  1. ESP + Air suam 
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung) 
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP) 
  4. ESP + Susu Anmum 
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee 
  6. ESP + Nesvita 3in1 
  7. ESP + jus twister tropicana 
  8. ESP + Ribena 
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga) 
  10. ESP + Milo/Horlicks 
  11. ESP + sirap bandung 
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada) 
  13. ESP + KOKO + OAT 
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend) 
  16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend 
  17. ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP. 
  18. ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais) 
  19. ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang 
  20. ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!! 


Dan ini pula resipi smoothies

Bahan2:

  • Segelas fresh milk 
  • 1-2sudu besar natural plain yogurt 
  • fresh fruits (saya guna banana pagi ni... potong kecik2.. then frozenkan sebentar) 
  • Suplemen (sy add sesudu ESP, sesudu Mealshake dan sepeket Collagen powder.. sbb tu resipi namanya awet muda kekal langsing.. haha) 
  • 1 sudu kecik madu 
  • Serbuk koko (optional) 

Cara2 : Blend semua bahan2 di atas ....kemudian apa lagi.. minummmm


Wahh..bestkan??Banyak sangat cara nak menikmati ESP..Tapi bagi eyda,eyda paling suka NESTLE BLISS + ESP @ HORLICKS SEJUK + ESP..sangat sedap!!Dan semestinya kenyang sentiasa :)


Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 892528
Email: mummyhealthyvitastore@gmail.com 
SMS/Whatsapp: 0136950675

No comments:

Post a Comment

 
Images by Freepik