Thursday, 23 January 2014

Testimonial Kesuburan - Sperma Suami Semakin banyak meningkat

Assalamualaikum dan Selamat Petang semua..Harini entry Eyda tentang Sepasang suami isteri yang telah berkahwin selama 10tahun namun belum dikurniakan rezeki anak..Alhamdulillah setelah mereka berdua mengambil supplement Shaklee dan berjumpa dengan Doktor pakar..Akhirnya perkabaran gembira diterima :)




[KESUBURAN : Sperma husband banyak peningkatan.]

"Doktor Tanya macam mana buat?"

" Dalam banyak-banyak testimonial customer saya, testimonial ni yg berjaya buat saya menangis kesyukuran .

Kisah Pn N : Tahun depan masuk tahun ke-10 Pn N dan suaminya berkahwin tapi mereka belum dikurniakan rezeki anak. Mereka telah mencuba bermacam-macam cara tapi belum berjaya. Beberapa bulan yg lepas, beliau whatsapp saya dan bertanyakan supplement yg sesuai. 

Saya cadangkan :



Utk beliau :
- GLA
- Set kurus (HerbLax + Alfalfa + Omega + Lecithin)





Utk suami beliau :
- Coqhealth
- Vitamin E
- Zinc


Kemudian beliau request utk tambah:
- Vitamin B
- Ostematrix
- Omega
- Vitalea
- Cinch Shake 
- Cinch Tea
- Peppermint Ginger


Alhamdulillah sperma suaminya dah ada banyak peningkatan sehinggakan doktor pun tanya "Macam mana buat?"


- Vitamin E berfungsi meningkatkan kesuburan
- Zinc  Complex memperbaiki bilangan, bentuk dan pergerakan sperma 
- CoQHealth menguatkan otot jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.


Kini mereka sedang dalam proses nak buat IUI. Sebelum ni mereka dinasihatkan utk buat IVF disebabkan masalah sperma suaminya yg dikatakan lemah. Beliau juga dinasihatkan utk turunkan lagi berat badan hingga ke berat yg ideal (tapi setakat ni memang ramai yg tegur dia dah 'mengecil').

Doc juga baru sahkan beliau mempunyai masalah PCos dan saya nasihatkan dia untuk continue makan GLA sehingga Pcos hilang.Mohon kawan-kawan doakan pasangan ini supaya dipermudahkan segala urusan mereka dan dikurniakan rezeki anak, insyaAllah" 


♥♥ Credit to : Maria Hj Abas

*********************************************

Tiada ungkapan yang dapat diungkap hanya mampu mengucap syukur dan tumpang gembira dengan pasangan ini.Semoga Allah permudahkan segala urusan mereka berdua dan memurahkan rezeki mereka ")

♥♥ Allah Maha Kaya , Maha Mengasihi , Maha Pemurah ")


Info & Order ;
Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store 

Wednesday, 22 January 2014

Testimonial Alfalfa Untuk Masalah Resdung Resdung (Sinusitis)




Testimonial Resdung 1 :

"Dalam family Nad, memang familiar sangat resdung ni. Mak ayah dua-dua ada resdung. Adik beradik semua ada resdung termasuklah Nad sendiri. Kalau tenyeh-tenyeh hidung sebab gatal, siap ada bau lagi dalam hidung. Pernah jugalah pergi berubat kampung beberapa kali tapi belum nampak perubahan ketara. Ada mak saudara Nad, kalau makan makanan yang ada belacan sikit pun, tak lama lepastu mesti damam terus.
Dalam setahun, jarang sangat ada hari yang Nad tak selesema. Nad kuat bersin dan selalu bergantung kepada ubat resdung. Mataku yang kuyu bertambahlah kuyu bila selesema. Haha.
Alhamdulillah sejak mengamalkan Vitalea, B Complex, Vita C, dan Alfalfa sejak October 2010, resdung dah lari jauh-jauh :) Jarang sangat kena selesema. Dah terbalik dah dengan dulu :)"


Testimonial Resdung 2 :

"Sy mmpunyai masalah resdung yg agak kronik..tetapi...slepas sy mngambil set resdung drpda shaklee..alhamdulillah..ia brkesan dgn izin Allah..so,sy xprlu menggaru hdung sy dgn mggunakan garfu lgi ;p...tq Nik Nurul Husna" - Asyraf Alias (setelah seminggu consume)


Testimonial Resdung 3 :

"Nak share jugak sikit testimoni saya sebagai seorang pengidap resdung tegar. Dulu, tisu mmg sahabat baik saya. saya mmg tak boleh berpisah dengan tisu. kat rumah, dalam kete, dalam handbag. mesti ada tisu. kat rumah plak kotak tisu sentiasa ada kat ruang tamu, bilik, dapur....tujuan untuk memudahkan saya apabila selsema. sebab selsema mmg sahabat baik saya sekali dengan cik tisu. 
Tapi Alhamdulillah....resdung yang saya hidapi selama lebih 20 tahun kini telah sembuh sejak saya mengamalkan set 3M yg mana ada set G di dalamnya...ada jugakla saya selsema kdg2 tapi yang penting ia TIDAK MELARAT SEPERTIMANA DULU. bersin 2-3 kali, hembus2 hingus sikit terus baik. kalo dulu...sorilah, kalo tisu tak habis sekotak tak sah, sampaikan suami saya yang bukan pengidap resdung pun saya tgk dah start berkawan dgn tisu...hahahaa (cam lawak) plak. tapi tulah, ALHAMDULILLAH...dah takde dah selsema kronik mcm dulu. tak larat la...sampai saya pernah kena diagnose ada ketumbuhan dalam hidung tau...astaghfirullah..." - Yati Omar


Testimonial Resdung 4 :

"Alhamdulillah..sy pun pengidap resdung jugak tp xde la kronik sgt.. hehe pun baik slps amek set D+alfalfa+ ESP.. skrg pun ramai member bg tau mslh resdung or alergik seafood dh hilang." - Su AnNajah


Testimonial Resdung 5 :

"Alhamdulillah.. Sy pun merasai kesannya.. Wpun blum baik sepenuhnya.. Tp amat jauh beza sblm consume shaklee.. Dulu sampai sakit2 kpala dan bengkak2 kelenjar.. Mesti ada clarityne@zyrtec kat rmh ni.. Skrg bukan keperluan dah.. Sy teruskan dgn tmbh nutriferon utk kuatkan sistem imun selain teruskn dgn alfalfa, vit c dll.. Mmg berbeza la.. Alhamdulillah..." - Mushafizah A Samad 


◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Resdung?

● Congestion of the sinuses, nasal passages and lungs is usually caused by infections, seasonal allergies or allergic reactions to food, or it's the result of tissue damage from toxin exposure, according to “Harrison's Principles of Internal Medicine.”
● The main symptoms of congestion -- fluid buildup and mucus secretion -- are caused by the overproduction and release of histamine, which dilates blood and lymph vessels and leads to secretion of mucus from goblet cells within mucus membranes.
● The seeds and sprouts of alfalfa contain plant compounds that display antihistamine properties and have a soothing effect on irritated mucus membranes. Furthermore, the antimicrobial properties of alfalfa leaves may be helpful in combating sinus congestion caused by bacteria or by a viral or fungal infection.



Untuk Info dan Order:
Untuk Info & Order :
Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Mummy Healthy Vita Store

Alfalfa Complex - Manfaat dan Kebaikannya untuk kesihatan yang menyeluruh

Alfalfa merupakan tanaman yang mempunyai berbagai manfaat kesihatan.Ianya lebih dikenali sebagai RAJA SEGALA TUMBUHAN.Tanaman ini dapat tumbuh sehingga 1 meter dan memiliki bunga kecil berwarna ungu.Tanaman Alfalfa memiliki sistem akar yang sangat dalam hingga mencapai sekitar 4.5meter.Sistem akar yang dalam membuat Alfalfa dapat menyerap mineral yang tidak biasa ditemui di permukaan tanah.Tanaman ini sangat istimewa dan dikenali oleh orang Arab sebagai Bapa segala tanaman.


Alfalfa telah digunakan sebahai ubat herba sejak berabad-abad lamanya dalam perubatan tradisional cina dan ayuverda.Ianya sangat bagus dan sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina (lelaki dan wanita).

Alfalfa Complex kaya dengan mineral seperti :

● Kalsium
● Magnesium
● Fosfur
● Kalium
● Zat Besi
● Vitamin B,C,E dan K
● Protein    


1) Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi, membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan, mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

2) Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan haemoglobin, membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

3) Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim, juga untuk digests lemak.

4) Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

5) Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan, mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

6) Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

7) Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit, ketahanan saraf, melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.


KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE :


★ Menurunkan kadar gula dalam darah. Herba ini disyorkan untuk individu yang mengalami masalah Diabetes/Kencing Manis,terutamanya bagi mereka yang tidak memberi respon kepada insulin.

★ Mengendalikan kolestrol darah dengan menghilangkan kolestrol jahat dalam badan.  

★ Melambatkan proses menopause kerana sebahagian daripada zat yang terkandung dalam Alfalfa bertindak sebagai Estrogen.  

★  Lebih efektif untuk mengubati asthma dan masalah pernafasan.  

★ Meningkatkan sistem kekebalan tubuh (Imuniti Badan)  

★ Membantu proses pencernaan makanan dan Asimilasi.  

★ Mengurangkan sakit kepala / Migrain.  

★ Membersihkan darah dan hati dari bahan kimia dan logam berat.  

★ Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok.  

★ Merawat masalah sembelit / penghadaman.  

★ Penggalak / Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu.  

★ Meningkatkan Kesihatan prostat.


KHASIAT ALFALFA COMPLEX UNTUK PARA IBU DAN WANITA :  


◆ Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu.
◆ Bertindak sebagai kacip Fatimah.
◆ Melegakan sakit sendi dan tulang belakang.
◆ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
◆ Memberi kelegaan semasa haid.
◆ Merawat masalah keputihan/kegatalan.
◆ Membesar dan menegangkan payudara wanita.
◆ Memulihkan urat2 selepas bersalin
◆ Banyak lagi..

▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

》》 Kenapa Saya Perlu Pilih Alfalfa Complex dari Shaklee ??
》》 Kak, banyak je produk Alfalfa kat pasaran. Tablet ada, cecair pun ada.. Tapi nape saya kena yakin yang Shaklee ni yang terbaik..?"


Jawab..jawab..hihi.. Ni jawapannya..Antaranya ;

√ Tanaman Organik : Mahal ni..tak semua produk ditanam secara organik, tanpa semburan bahan kimia dan racun serangga.

√ Kandungan Klorofil yang Tinggi : Kandungan klorofil yang tinggi pada daun adalah ketika daun cukup matang. Shaklee amik yang daun yang matang sahaja ye.

√ Pokok yang Matang : Nutrien lebih tinggi diperoleh daripada pokok yang matang, kan akar pokok Alfalfa ni memanjang ke bawah. So, Shaklee hanya menggunakan pokok yang matang iaitu yang berusia 5-7 tahun.

√ Daun sahaja : Daun sahaja ye, tak de campur sekali ranting, dahan bagai. Hijau je kan tablet Alfalfa Complex Shaklee..tak caya cuba rendam dalam air, tapiskan dan perhatikan satu2 dedaun tu.

√ Proses Sejuk : Shaklee memberi JAMINAN menggunakan proses suhu rendah..supaya dapat mengekalkan nutrien yang terdapat dalam daun Alfalfa.



♥♥♥ p/s: Ha..ini la panduan kualiti menghasilkan Alfalfa Complex. Nak tau POWER ke tak, jom kita cuba sekali.Sekarang harga tengah murah bebenor tau..Beli 6 PERCUMA 1..Yang besar punya 700biji harga tak sampai Rm90 pun..yang kecik pulak 330biji..tak sampai Rm50 pun..Kalau beli terus 1set Promo,lagi JIMAT !!
Nak harga KASIH SAYANG + MAMPU MILIK ,jangan malu jangan segan..boleh hubungi Eyda :)




Eyda Sukiman
SID 892528
Mummy Healthy Vita Store
Sms/whatsapp 01112909545

Wednesday, 1 January 2014

Jom Bina Azam Baru - 2014 [ Financial Freedom + Power Of Giving ]

Assalamualaikum semua..Selamat Malam ..baru boleh bersiaran..malam ni hero-hero tidur awal..Seharian tak tidur..main 24jam je..Mane tak penatnye..Kan?Alhamdulillah anak-anak Eyda sentiasa aktif :) Selasak manapun dorang susah nak kena sakit..antibodi mereka setakat ini memang kuat. Mungkin cukup dengan Vitamin yang dibekalkan  (Mealshakes + Omega Guard + Chewable Vita C).

Okey berbalik kepada topik asal..New Year 2014..Alhamdulillah masih diberi kesempatan oleh Allah SWT untuk merasai nikmat didunia ini..diberi umur yang panjang untuk megumpul segala amalan ibadat untuk bekalan akhirat ..Syukur..

Tahun 2014..sememangnya tahun yang dijangka agak mencabar bagi kita semua bukan? Yelah dengan semua kenaikan harga barang,minyak,tarif elektrik..memang mencabar isi poket kita semua bukan??Sini Eyda nak kongsikan sedikit rezeki yang Allah turunkan kepada Eyda dan In shaa Allah ianya untuk dikongsikan bersama anda semua..

Dibuka kepada sesiapa sahaja yang nak menambah pendapatan..membuat pendapatan sampingan (Side Income) , nak tolong ringankan beban suami , tolong suami beli barangan dapur , bantu keluarga,bantu isteri,jana wang lebih untuk simpanan masa depan,nak hantar wang bulanan kat mak ayah di kampung..dan macam2 lagi..Yelah takkan kita nak hidup setakat cukup cukup makan bukan?Mestilah nak lebih dari biasa..sekurangnya ada jaminan untuk masa depan.

Oleh itu jomlah kita sama sama keluar dari "comfort zone",bina kehidupan baru..In shaa Allah kami di group MUMMY EYDA RICH EMPIRE akan guide anda dari Zero to Hero..In shaa Allah..Ilmu yang bakal anda dapat seimbamg dunia akhirat.

Hanya dengan Rm65 anda akan dapat menjana income sehingga 3-4-5-6 angka..Ini bukan angan2 atau omong kosong tapi kenyataan..Keluarga Jutawan Shaklee kami dibimbing oleh Mentor mentor yang hebat..dinaungi oleh Presidential Master Shareeza atau mesra dengan panggilan Mama Cery :)

Apa yang perlu ialah sekeping HATI YANG CEKAL & NIAT YANG IKHLAS nak berjaya dunia akhirat..Eyda hanya akan bimbing anda..selebihnya anda yang buat.Setakat ini Alhamdulillah.."anak anak" Eyda yang bermula dengan 0 angka sekarang dah ada yang capai 3angka dan In shaa Allah tak lama lagi 4angka..mulanya hanya untuk makan sendiri2 sahaja.
Sekiranya anda berminat nak join dibawah empayar kami..amatlah dipersilakan..tak rugi mencuba..Okay?

♥♥ I'll keep my MONEY FREEDOM, my guns and YOU can KEEP THE ''CHANGE'' ♥♥
Jangan malu jangan segan cari Eyda..kita sembang2 bincang2 apa yang anda perlukan :)
Boleh cari Eyda di ;

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
 
Images by Freepik