Thursday, 20 March 2014

Testimonials : Jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E

Assalamualaikum semua :) Malam ini Eyda nak share testimoni salah seorang pengguna yang mengalami masalah kulit berjerawat.Dan Alhamdulillah setelah beliau consume 3 produk Shaklee yang disyorkan iaitu ESP , ALFALFA COMPLEX & VITA-E COMPLEX..parut jerawatnya semakin berkurangan dan pudar :). Jom kita lihat pengakuan dari beliau sendiri.

[Testimonial dari Pn. Ema, jerawat dan parut jerawat makin pudar dengan pengambilan Shaklee ESP, Alfalfa dan Vitamin E]



Testimoni bergambar Puan Ema


Gambar No.1
- Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
- Parut makin pudar.

Gambar No.4
- Anda nilaikan sendiri hehehe....


Note: Gambar takde nak edit2 ye.camera2 360 tu semua takde.Ini gambar real ye .
I LIKE SHAKLEE


Ini merupakan supplement yang diambil oleh Puan Ema untuk masalah jerawatnya :


ESP

ALFALFA COMPLEX

VITA-E COMPLEX


  1. ESP - Energizing Soy Protein Isolated Powder
  2. ALFALFA COMPLEX
  3. VITA-E COMPLEX


Fungsi dan Peranan bagi setiap produk :

1) ESP
  • Kekal Muda : Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

  • Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

  • Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

  •  Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

  •  Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

  •  Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

  • Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

2) ALFALFA COMPLEX


  • Alfalfa adalah tumbuhan kekacang yang berakar panjang yang boleh menyerap banyak zat makanan yang jauh ke dalam tanah. Ia menjadi gudang untuk banyak vitamin yang penting seperti Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niasin (B3), Piridoksin (B6), vitamin A, E dan asid pantotenik.
  • Mineral yang ditemui dalam Alfalfa ialah kalsium, besi, mangan, magnesium, kuprum dan zink. Khasiat Alfalfa - : Kajian makmal telah mendapati Alfalfa mengandungi 3% asid aspartik yang berfungsi untuk, Mengnyah amonia, Menolong melindungi sistem saraf pusat, merawat keletihan dan meningkatkan stamina.
  • Baik Untuk Penyakit Berikut:

1. Kencing Manis
2. Darah Tinggi
3. Jantung
4. Sembelit
5. Cuci Usus dan membuang toksid dalam badan
6. Badan lemah
7. Tingkat stamina lelaki dan seks
8. Milk Booster - Menambah susu ibu
9. Kurangkan berat badan
10. Kacip Fatimah Moden Wanita

Khasiat Daun Alfalfa

# Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Pepermint)
# Memberi kelegaan semasa haid.
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat asma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita
# Membesar dan menegangkan payudara
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami
# Melegakan sembelit


3) VITA-E COMPLEX

  • Antara kebaikan grape seed extract - 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E, dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C!! Bagus untuk kulit cantik, kulit licin, awet muda..antioksidan yg best..dan jgn lupa as VITAMIN CINTA.



  1. Mengurangkan radang (inflammatory)
  2. Menyingkirkan radikal bebas (radikal bebas dlm badan menjadi penggangu tahap kesihatan, jerawat) Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  3. Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  4. Mencegah masalah kelenjar prostat
  5. Melambatkan proses penuaan
  6. Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  7. Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  8. Membantu fungsi sistem saraf otak
  9. Meningkatkan daya pertahanan

Khasiat ASAS Vita-E Complex Shaklee

  • Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
  • Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

================================================================================

Bagi anda yang nak mencuba CADANGAN SET JERAWAT ni..bolehla hubungi Eyda untuk info lebih lanjut..In shaa Allah kita akan suggestkan mengikut keperluan dan bajet anda :)

Okey ..setakat ini sahaja dulu malam ini..Apa2 pertanyaan atau nakkan konsultasi boleh hubungi Eyda di :


SID : 892528
Sms/Whatsapp : 01112909545

Tuesday, 18 March 2014

Cinch™ Energy Tea Mix






Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!

Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman. 





• Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
• Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
• Peningkatan tenaga segera.
• Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 20345 (28 stik)
Harga Retail : RM131

Enak dinikmati samada secara panas @ sejuk !


Untuk mendapatkan produk ini dengan harga MENARIK + MAMPU MILIK + BERBALOI boleh hubungi Eyda di :

SID : 892528
Sms/Whatsapp : 01112909545

Sunday, 16 March 2014

Shaklee Collagen Powder - Collagen Terbaik Abad Ini !

Assalamualaikum semua..Harini nak share tentang produk HOT Shaklee iaitu - Shaklee Collagen Powder - Most Superb Collagen Ever !

Jom luangkan masa sebentar baca dan lihat kebaikan serta testimoni-testimoni customer yang telah consume produk HOT ini :)





☆☆ Mengapa Shaklee Collagen Powder Adalah Produk Collagen Terbaik? ☆☆

( KOLAGEN DARIPADA SISIK IKAN MERAH )


》》Sumber Kolagen Terbaik - Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m, dibawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, adalah mustahil bagi ikan biasa untuk hidup.Ia terdiri daripada Shaklee RSS (red snapper scale) atau pun dipanggil sebagai sisik ikan merah. 

》》Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pounds, bertelur dan hisup dengan bebas di dalam lautan dalam - menjadikan ia sumber kolagen terbaik (mengekalkan kelembapan kulit) dan elastik (mengekalkan keanjalan kulit - boleh melantun apabila dicubit).

》》Kepaduan sel yang sangat tinggi.Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.

》》Jisim molekul yang sangat rendah - menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.

》》 Kajian telah membuktikan bahawa Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah serta menghilangkan kedutan.

》》 Hanya selepas penggunaan selama 8 minggu sahaja, kulit menjadi lebih baik, anjal, gebu dan cantik!





☆☆ Kesan dan Faedah Shaklee Collagen Powder ☆☆

• Melembabkan kulit sehingga 90%.

• Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%.

• Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%.

• Melembutkan dan melicinkan kulit sehingga 69%.

• Mengekalkan mekap anda sehingga 60%.

• Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%.

• Menebalkan rambut sehingga 54%.

• Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%.

• Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%.



## TESTIMONI SCP





Anda2 yang rasa kulit muka kurang bermaya,tak berapa nak gebus,ada masalah jeragat,tona kulit tidak sekata,kendur & ada garis2 kedutan..Sangat2lah digalakkan mengambil SCP ni. Kerana ianya dijamin akan memberikan hasil yang menakjubkan..

Kebanyakan testimoni yg Eyda dapat..hasil setelah mengambil 5sachet SCP ni pun dah nampak hasilnya ! Sangat menakjubkan bukan??

Cuba kalau kita lihat hasil setelah 8minggu??Mesti lagi menarik!

Jom sesiapa yang nak try SCP ni mehle pm Eyda...Sesuai untuk bakal raja sehari,Individu yg mementingkan kecantikan,dan semualah! Sape yang taknak cantik kan??

1kotak = 15sachet = RM298

Yang nak try SCP dengan HARGA BERBALOI + MAMPU MILIK dipersilakan sms/whatsapp/pm Eyda dijamin puas hati

FB : Eyda Sukiman
Sms/whatsapp : 01112909545

Saturday, 15 March 2014

Cantik Berseri Dengan Cadangan Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum semua..Apa khabar anda? :) Entry kali ni Eyda nak kongsikan tentang Cadangan Set Kecantikan Shaklee..Mesti ramai yang teruja nak tahu pasal Set Kecantikan ni kan? Jom baca..

Bila bercakap mengenai wajah cantik berseri ni pasti ramai yang mengimpikannya. Terutamanya untuk mummy-mummy yang sentiasa ingin cantik, vourge dan anggun. Walaupun sudah beranak pinak tapi kecantikan luar dan dalam mesti dipelihara rapi. Bukan untuk siapa pon. Untuk suami kita juga kan? Betul tak? Kalau selekeh jer dan tidak pandai menjaga kecantikan suami pun segan dan mulalah mencari alasan untuk meminggirkan diri dari isteri.Mau mengamokk tak sudah kan? hehe..Apa-apapun..kesihatan luar dan dalam sama pentingnya..

Oleh itu disini Eyda ada cadangan untuk anda-anda diluar sana yang mempunyai masalah kulit.Contohnya seperti kulit kusam..tidak bermaya,tona kulit tak sekata..dan macam2 lagilah..Yelah..siapa yang nak kulit bermasalah kan?Oleh itu jom cuba cadangan SET KECANTIKAN SHAKLEE ni..Ianya bukan sahaja bagus untuk kecantikan luaran..namun ianya "memperbaiki" struktur kulit kita dari dalam.Bagus bukan? Bukan setakat cantik luar tapi dalam pun haruslah cantik.

Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok...

Cadangan Set Kecantikan Kulit Shaklee

Ini merupakan antara produk yang ada dalam cadangan Set Kecantikan Shaklee :

  • ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  • Vita-E Complex
  • Vita-C Sustained Released 500mg
  • B-Complex

Fungsi dan Peranan bagi setiap produk Set Kecantikan Shaklee :

1) ESP (Soy Protein Isolate Powder)
  •  Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  •  Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
  •  Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  •  Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
  •  Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari  rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang  dari sebulan hanya dengan ESP.
  •  Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
  •  Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda  akan cepat kenyang dan kurang meragam
  •  Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap  optimum
  •  Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel  ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan  dan meningkatkan peluang untuk hamil.
  •  Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

2) Vita-E Complex
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

3) Vita-C Sustained Released 500mg
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit

4) B-Complex
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat

>>> Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:




  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
============================================================================

Mari kita lihat beberapa testimoni pelanggan yang telah menggunakan SET KECANTIKAN SHAKLEE ini.


testimoni 1


testimoni 2


testimoni 3


Untuk kesan yang lebih cantik dan juga untuk masalah kulit tertentu, anda juga boleh mengambil GLA Complex. Boleh hubungi saya untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk anda. Sila nyatakan terlebih dahulu masalah anda. InsyaAllah saya akan membantu anda.Yang penting FREE CONSULTATION :)

Yang lagi best..ESP ada promo sekarang tau..Beli 6 Percuma 1..rugi sangat kalau anda tak grab sempena promosi ni !! Harga dijamin MAMPU MILIK + BERBALOI !!


Okey sekiranya anda berminat dengan SET KECANTIKAN ini..anda boleh hubungi Eyda di :

Sms/Whatsapp : 01112909545
Have a nice day ! Assalamualaikum..

Wednesday, 5 March 2014

Testimonial Lecithin: Datin Walis Turun 15kg Dalam 2 Bulan!

Assalamualaikum :)

Ramai breastfeeding moms yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Jom kita tengok feedback dari Datin Walis ni:




Wow! 15 KG dalam masa 2 BULAN! 

Datin Walis merupakan ibu gigih yang ingin menjayakan penyusuan esklusif beliau, seorang wanita jelita (memang cun!) dan sgt menjaga penampilan beliau. Apa yang beliau amalkan? 

Bagi menjayakan penyusuan susu ibu, beliau mendapatkan Breastfeeding Set E dan untuk menurunkan berat badan beliau mengamalkan pengambilan Shaklee Lecithin.

Shaklee Lecithin.


Apa itu Lecithin?

- Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
- Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
- Untuk komersil didapati dari telur, jagung & kacang soya 
- Fat Emulsifier - Melarutkan lemak 

Apa ada dalam Lecithin?

- Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
- Kolin - satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
- Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf 
- Inositol - sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan 

Apakah khasiat dan kegunaan Lecithin?

1. PALING UTAMA - untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids) 
- Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
- Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL) 
- Membantu mengawal paras triglycerides (a type of fat found in your blood. Your body uses them for energy)
- Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 
* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol 

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK 
- Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman etc
- Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari Lecithin
- Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak adalah lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin 

3. UNTUK KAUM TUA 
- Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua 
- Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb 

4. UNTUK PENGHADAMAN 
- Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil 'bile'(jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman 

5. UNTUK SEL 
- Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel 
- Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita 

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG) 
- Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung. 
- Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber 

Hasil Penyelidikan (R&D) 
- Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol 
- Lecithin daripada telur boleh tetapi tidak bergitu berkesan 

Mengapa Shaklee?
- Kacang soya - sumber semulajadi yang terpilih. 
- Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam 
- Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan 
- Kepekatannya - 1 kapsul : 520 mg lecithin, 78 mg phosphatidycholine, 47 mg phosphatidylinositol

Peranan Lecithin Pada Breastfeeding Moms
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu? 

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat. 
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu. 
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan. 
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi. 

Maka, selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah YA selamat diambil. Sila dapatkan jadual pemakanan dari pengedar seandainya anda mahukan cara pengambilan yang lebih baik.

Sudah ramai yang merasai keberkesanannya. Ada bila lagi? :)

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Monday, 3 March 2014

PROMO MAC 2014 - ESP (Energizing Soy Protein Isolated Powder) BUY 6 FREE 1

Assalamualaikum semua :)

Alhamdulillah..kita telah pun melangkah masuk ke bulan MAC 2014..Nak tahu apa promo bulan ni?
heee special tau promo bulan ni..Memang promo bulan ni sangat2 dinantikan semua orang !!

Tadaaaaa !! Promo Bulan MAC 14 ialah ESP !! HOT ITEM SEPANJANG MASA..Bayngkan kalau bukan musim promo pun ESP ni memang laku bertong-tong..Nikan pulak bila dah promo ni confirm beratus-ratus tong akan habis! Risau jugak kalau stok di warehouse habis..sebab ESP ni memang LARISSSS macam goreng pisang PANASSS..Hehehehe..

Macam yang anda tahu..ESP ni memang banyak fungsinya..Sebab tu ESP ni ada dalam kesemua cadangan set yang disediakan..





===========================================================================================


Apa itu ESP?


--> ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankanfungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.


Menarik tentang ESP adalah;


- ESP ni adalah sumber protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.
- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak.
- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya.
- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah.
- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan pembentukan otot baru,
- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna.
- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi.





Disebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTIEN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTIEN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.


Khasiat ESP adalah;


1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 


2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.


3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.


5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.


6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.


7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

==========================================================================================================================================================================================




Banyakkan kelebihan ESP ni?? Sudahla bulan ni bulan promo ESP..Apakata anda dapatkan 1 canister untuk diri anda..Belum cuba belum tahu tau..Dah cuba mesti rasa nak lagi :)

Sebarang pertanyaan boleh direct hubungi Eyda k ?

SID 892528
SMS/WHATSAPP 01112909545





 
Images by Freepik