Tuesday, 27 May 2014

Lecithin - Bukan Sekadar Pemecah Lemak Biasa



• Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO,setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin,inositol,fosforus dan lemak tak tepu..

• Kandungan Lecithin:
- Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan..tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya,jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
- Kolin – satu komponen neurotransmitter.
- Asetikolina – membekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
- Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan


Kegunaan Lecithin :-
==================

1- Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebih lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

2- Lecithin bertindak sebagai pemecah lemak dan bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

3- Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.

4- Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.

5- Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress.

6- Lecithin dapat membantu memperbaiki prostat lelaki.

7- Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.

8- Lecithin membantu mencantikkan otot dan kulit dengan membentuk membran sel,melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik,mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

9- Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.

10- Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

11- Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan,ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.


Oleh sebab itu janganlah rasa rugi jika sekadar makan Lecithin untuk kurus. kalau dah tahu kelebihan- kelebihan lain Lecithin, mesti nak makan Lecithin sampai bila- bila kan (walaupun dah kurus dan hot).

Harga Lecithin (180 kapsul) = RM52 (SM) / RM55 (SS)


Eyda Sukiman
SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
Pages : Mummy Healthy Vita Store

Friday, 2 May 2014

Mealshakes - Multivitamin Hebat Untuk Semua Individu

Assalamualaikum :)
Harini nak bercerita mengenai Promo Item Bulan Mei ini - MealShakes (Multivitamin hebat untuk semua orang)






Sebenarnya Mealshakes ni sangat la bagus dan praktikal untuk semua orang kerana merupakan supplement multivitamin terbaik yang bukan tablet. Jadi sangat sesuai untuk orang yang sukar telan tablet. Mealshakes shaklee bukan sahaja sesuai sebagai multivitamin untuk wanita dan multivitamin untuk kanak-kanak yang kurang berselera makan. Malah semua orang boleh mengambil mealshakes shaklee sebagai pelengkap multivitamin harian.




MealShakes merupakan hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.




Fakta tentang MealShakes Shaklee:

• Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
• Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
• Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
• Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Siapa yang sesuai mengambil MealShakes Shaklee?

• Bayi bermula 1 tahun ke atas
• Kanak-kanak
• Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
• Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
• Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
• Warga tua
Kelebihan Meal Shakes Shaklee
• membantu perkembangan minda dan IQ anak
• menambah selera makan anak-anak
• membantu masalah sembelit
• mengatasi masalah selalu selsema dan asma
• menguruskan badan



Kebaikan Multivitamin - Mealshake Shaklee

  • Melengkapkan 35% keperluan harian vitamin dan mineral yang diperlukan
  • Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral penting
  • Mengandungi serat makanan dan protein - mudah lawas
  • Tinggi kalsium - 60% kalsium (dibancuh dengan whole milk). 
  • Dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D untuk penyerapan kalsium yang berkesan
  • Kolina pada lecithin soya yang terkandung dalam mealshake penting untuk perkembangan minda
  • Tidak mengandungi laktosa (sesuai untuk orang yang alah laktosa)
  • Penting untuk tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin dengan kalsium, magnesium untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar
  • Kaya dengan antioksida - yang bertindak melawan jangkitan, meningkatkan sistem imun. Seperti vitamin A, C, E, Zink dan selenium.
  • Mencantikkan kulit - Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat dan mencantikkan kulit
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 
  • Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 
  • Sediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. 



Bulan ni Promo Mealshakes ya..Beli 6 Percuma 1..
Anggap lah ini sebagai pelaburan awal anda untuk membantu anak-anak membina kehidupan mereka. Tidakkah anda bangga anak anda skor dalam peperiksaan dan juga kegiatan sukan di sekolah? Jadi rebut lah peluang bulan ini dengan membeli 6 canister mealshake percuma 1 :) Jimat BERGANDA-GANDA !

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545

Thursday, 1 May 2014

Apa kata Professional tentang Shaklee?




DR. NEIL PADGETT, M.D.
Internal Medicine Glen Burnie, Maryland

“The reason that I have recommended only Shaklee to my patients is that I
have clinical, peer-reviewed data included in the catalog that I can refer to.
You have to have good clinical studies, good double-blind peer-reviewed
studies in order to evaluate a product. As a medical professional, that’s the
only thing that I’ll listen to. Except for Shaklee, I’m not aware of anyone who’s
done in-depth studi es. It’s the only company I’ve seen do it and that’s why it’s the only company I can professionally recommend.



DR. STEVE CHANEY, PH.D.
Professor of Nutrition, Biochemistry & Biophysiology
University of North Carolina Medical School
“One of the biggest mistakes people make is taking inexpensive vitamins. Mail order vitamins offering fantastic “deals” are worth just about what you pay for them. NEVER buy these vitamins or supermarket/pharmacy brands without checking them out first. Cut-rate products often contain additives, food allergens, sugar, artificial food coloring and flavoring. Many are coated with shellac or contain potentially hazardous chemicals like chlorine. Shaklee
performs up to 176 separate tests for purity, freshness, potency, and safety on the raw ingredients for a single product. Products undergo as many as 262
separate quality assurance tests throughout the manufa cturing proc ess as well. In addition, all product label claims have docum ented substantiation.”



DR. LINDA RODRIGUEZ, M.D.
Pediatrics Virginia Beach, VA

“As a physician and pediatrician, I demand scientific validation of the products
I use in my practice. Smart supplementation today means taking the right
amounts with the right formulation and Shaklee has made it so easy for us to
do that now. For over 25 years, Shaklee has been a blessing for me, my family, and my patients who have all benefitted from scientifically proven products for quality health and healthy living. Our food today is so deficient in nutrients because of what we have done to it. It is no longer the same food that nature offered to us. For my fellow physicians who are looking into incorporating nutrition in their practice, I encourage you to consider using Shaklee’s quality.”



DR. MYRON WINICK, M.D.
Columbia University College of Physicians & Surgeons

“Shaklee Products are very well tested both from a standpoint of efficacy and
safety. I consider Shaklee’s study of bone loss and their [Vita-Lea] product’s
relationship to bone loss not only important from a standpoint of their product, but important from a standpoint of the scientific community’s understanding of bone loss. . . . I think it’s very impressive that the Shaklee scientists are willing not necessarily to go with the flow, but rather to go with the science.”



DR. ANNETTE DICKINSON, PH.D.
Council for Responsible Nutrition

“You need to select a manufacturer that you can trust. Unfortunately, there
are some unscrupulous entrepreneurs out there who will try anything and who
are marketing street drug knock-offs or recreational drugs under the name of
dietary supplements. One of our biggest problems today is that there are some small manufacturers on the fringes of the industry who make products that don’t meet necessary standards and gives a black eye to the whole industry. Quality companies, companies like Shaklee Corporation, are making a stand for quality products and for truthful information and we believe that is very important.”



DR. KATHY WICKENS, D.C.
Chiropractor
Perth, Ontario

“Patients get results with Shaklee! There is a definite difference in the holding
patterns for chiropractic adjustments for patients taking Shaklee supplements.”



HARRY SHURLEY
Registered Pharmacist
Augusta, Georgia
“Why do I take Shaklee vitamins when I can get others as samples for free?
From a pharmacist’s view, you have to look at the clinical research that is done by Shaklee. While writing a book on prenatal nutrition, [my collaborator and I] requested clinical studies from the makers of prenatal vitamins and no major company, except Shaklee, could provide us with any studies! Also, the Shaklee vitamins are natural as opposed to the synthetic prenatal vitamins available in drug stores. There are so many reasons why I take Shaklee over the vitamins I could get from pharmaceutical companies. But the main reason is because the Shaklee vitamins produce results!”


DR. RICK MEDORA, D.C.
Chiropractor
Kingston, Ontario

“The most trusted name in clinical science is Shaklee.”

Kredit

SID 892528
Sms/Whatsapp 01112909545
 
Images by Freepik